söndag 27 maj 2012

Jag har vunnit!!!

Var med i en utlottning för ett tag sedan och jag vann!!Titta så mycket fint jag vunnit. Japanska tyger, nålbrev och band, tack snälla Weronica i Västerås! Nu får jag fundera på vad jag ska sy av allt detta..... ett mycket angenämnt "bekymmer"....

onsdag 23 maj 2012

Hemkommen från NQT

Tidigt i morse kom jag hem från en förlängd NQT/Danmarksresa. Det fanns mycket att titta på i Aalborgs Kongresshall. Fredagen hann vi bara skumma igenom lite eftersom vi kom fram först vid 13-tiden och lite möra var vi, 6 st Lysekilare som fått lifta med Lapphexornas buss. Vi hade startat redan med 5-färjan på morgonen över Gullmaren.
Det fanns hur många kviltar som helst att titta på och jag tillbringade timmar i utställnings-hallen. Vilken otrolig idérikedom det finns, det var mycket inspirerande.
Hade skrivit en "önskelista" på saker som jag skulle spana efter men hittade inte allt.
Jag skulle ha svart/vita & vit/svarta tyger, dels till ett listbyte, dels till en kvilt som jag grunnat på en tid.
De flesta danska butikerna hade skurit tygerna i fq och nu skulle jag ha hel bredd, så utbudet blev lite begränsat.
Här syns lite av det jag köpte. En Balipop slank med av bara farten eftersom en dam demonstrerade en fiffig teknik som jag blev så sugen på att testa. Lite kaffetyger till en panel som jag vunnit av Eva-Bambi och som ska bli muggisar. Ett paket med japanska tyger i småbitar till en framtida applikationskvilt. Några randiga bitar till kanter och så några härliga sidentyger.
Hittade en tygbutik på stan och där handlade jag linnetyg till en jacka, två olika tyger med myror på och så lite tyll. Fick stå i jättelång kö i tygaffären, hade minst 25 ungdomar framför mig.
På lördag är det nämligen nordens största karneval i Aalborg och alla, precis ALLA skulle ha tyll, guld-& silvertyger med paljetter. Det hade varit roligt att se, det kommer nämligen även professionella dansare från Afrika och Australien m.m.
Här är de svart/vita & vit/svarta tygerna, även lite grå tyger blev det, bara för att de var så fina.
Nu är alla tyger tvättade och klara för att användas, frågan är bara var jag ska börja..... ett angenämnt "bekymmer"....
Jag är så nöjd med min minisemester, vädret var kanon och sambon kom till Aalborg på lördag kväll. 3 härliga golfrundor hann vi med på lika många dagar.

lördag 12 maj 2012

Min senaste scrapskvilt

Nu har det äntligen slutat regna här i Lysekil och jag har fotat min scrapskvilt, som jag har hållit på med "hur länge som helst"! Blåser gör det ju som vanligt och det var stört omöjligt att få täcket att ligga still på räcket. Har kviltat i de flesta sömmarna och baksidan är flanell som jag har färgat i blyertsgrått. Känner mig riktigt nöjd, men det har varit ett enormt jobb.

tisdag 8 maj 2012

Bambisyr med sin Quiltglädje!: Ett spännande inlägg!!!!

Bambisyr med sin Quiltglädje!: Ett spännande inlägg!!!!: Nu ligger både promenaden och kaffet bakom oss,,och det gäller för mig att ta i tu med bloggen!!! Maria väntar i skövde på ett Skype,,...